Bandar Malaysia Project - Progress as May-2019

Bandar Malaysia Project - Progress as 17-May-2019
Info:
Bandar Malaysia is a 486-acre mixed-use, transit-oriented developement located at Kuala Lumpur.
This project is built at the current Sungai Besi Airport site.
The Bandar Malaysia project was announced under the administration of former prime minister Datuk Seri Najib Razak in 2011 and had an estimated cumulative gross development value of RM200bil.
It is planned as a central transport hub connecting high-speed rail to Singapore, Mass Rapid Transit, KTM Komuter, Express Rail Link and 12 other highways.
This project is expected to generate tremendous impact on urban development in Malaysia.
It will draw major international financial institutions, multinational corporations and Fortune 500 companies.
The massive Bandar Malaysia project, which occupies the former airport in Sungai Besi, will now also include 10,000 affordable housing units and a people’s park.
Prime Minister of Malaysia, Dr Mahathir said tech giants such as Alibaba and Huawei have also signalled their interest to set up their ICT centres there.

Please click “Subscribe” to our channel: vnchannel.net/usname-SouthernCorridorMalaysia
Like and Follow our FB: facebook.com/SouthernCorridorMalaysia/
Follow our IG: instagram.com/SouthernCorridorMalaysia/
Website: scmlink.com.my/

© SCM 2019 All Rights Reserved
To use this video for commercial purposes, do email us at SouthernCorridorMalaysia@gmail.com to grand a written consent

© 2019 SCM Link All Rights Reserved

NHẬN XÉT

  1. Mr Udeski

    Mr Udeski

    21 ngày trước

    Terima Kasih DS Najib 💙💙

  2. Dark Gamer

    Dark Gamer

    22 ngày trước

    Lebih bagus Meikarta (The New City in Indonesia)

    • poodsiepied miner

      poodsiepied miner

      17 ngày trước

      the new garbage in indonesia

  3. Daeng Mohamad Shafiq Abdullah

    Daeng Mohamad Shafiq Abdullah

    Tháng trước

    Terbaik Malaysiaku. Terbaik DSNR

  4. Iron MAn

    Iron MAn

    Tháng trước

    Tq DatonSri Najib

  5. Tong Gas

    Tong Gas

    Tháng trước

    Projek sampah

    • Iron MAn

      Iron MAn

      Tháng trước

      😂 ambil tong gas hempok kat kepala tong gas 😆😆 kambing

  6. Haleem Gugel

    Haleem Gugel

    Tháng trước

    developer cina yg rakus + pemimpin melayu yg korup. lama2 habis kawasan lapang & hijau di kuala lumpur

    • poodsiepied miner

      poodsiepied miner

      17 ngày trước

      biar je

  7. Nazril Aril

    Nazril Aril

    Tháng trước

    Bebaskan Sabah SABAH INGIN MERDEKA

  8. pulau lang

    pulau lang

    Tháng trước

    Mujurlah Tun M sempat membatalkan projek ini. Jika BN kekal berkuasa sudah tentu Bandar Malaysia menjejaskan ekonomi negara. Malaysia adalah sebuah negara bukan nya sebuah bandar, Najib berusaha nak mengecilkan negara kita menjadi sebuah bandar sahaja.

  9. Tanpa Nama

    Tanpa Nama

    Tháng trước

    Projek ni mungkin bagus tapi hanya segelintir rakyat Malaysia yang mampu beli, kebanyakannya mampu tengok je. Banyak sangat ruang office tak berpenghuni di Lembah Klang. KL Central, TRAX, akan datang KWASA Land, KL Metropolis, KL118, Bangsar South (Kg. Kerinchi), Mid Valley dll

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      Uhuh so what? Nobody care.so why bother.

  10. Idgaf idgaf

    Idgaf idgaf

    Tháng trước

    Semua tak boleh nafikan jasa2 DS Najib memang amat besar untuk Malaysia. Semua projeknya adalah visi besar beliau untuk menaikkan nama Malaysia di persada dunia. Dengan siapnya projek2 ni rakyat Malaysia akan mulai sedar peranan DS Najib utk memajukan Malaysia dan meningkatkan imej negara tercinta kita. PHancing jangan nak ambil kredit pulak dan kata projek ni dia punya. PHancing DAPigs xda menyumbang apapun!!!

    • j3 pro

      j3 pro

      Tháng trước

      @Anak Melayu Melaka ..uii panjangnya..tak sempat baca lagi sebab sibuk nak urus waktu berbuka..kita jumpa PRU15 aje lah..kita tengok sape yg kena..bye..he he

    • Anak Melayu Melaka

      Anak Melayu Melaka

      Tháng trước

      @j3 pro dikalahkan dgn cara menipu rakyat. Ckp pum pam pum pam tk guna sendiri boleh fikir janji 100 hari dh menjela beratus ratus hari pun tk tertunai.kata kes dh ada ditangan bila dpt printah malaysia. Dh perintah dh pun elok je kwn tu mkn dgn kwn kwn dgn rakyat pun elok je siap boleh selfi. Dh ke sungai buluh ke najib ?. Kalau ikutkan boleh je jtuhkan hukuman dakwa najib masuk sungai buluh masa dh dpt kuasa. Kat bukti semua dh lengkap. Ke masih tngah nk cari lagi barang buktim dh tebukti kes yg dicanang 1MDB dh tkda kedengarn yg di kenakan atas najib kes lain plk. Kes SRC mana perginya kes 1MDB yg kata dh ada semua bukti ditngan. Ckp kelentong semua org boleh ckp. Tapi kenyataannya nol. Pocik elek. Sbb apa nk menang pru ke 14 punya pasal. Tggu round 15. Pru kedepannya. Tetiarap ke tidak. Dh servey 98% org melayu akan umdi BN dan Pas. Hihihi. Abok pun tkda ckp budak tadika boleh ckp. Ptptn la nk hapus. AES la nk hapus. ToL la nk hapus. Mana keeee. Nk menang bkn cara fitnah bkn cara gula gulakan rakyat dgn janji palsu. Org luar thai org indo pun dh tahu katanya kerajaan malaysia tk boleh buat begitu dkt rakyat. Mereka pun ada PRU juga tapi tkda la janji bulan bintang. Buat malu je kerajaan PH hancing. Last mengaku jgk apa yg najib buat beri keuntungan pada negara. Malas nk layan org penjilat ph ni. Otak udang. Mengaku ph menang pru ke14. Menang dgn tk beradap menipu je keja nya. Awk yb ke sya yb. Hahahaha. Itulah standet ph. Maki hamun org pandai buat keja copy hak org mengaku hak sendiri. idea sndiri lansung tkda. Poiii.

    • j3 pro

      j3 pro

      Tháng trước

      @Idgaf idgaf ..sekarang ni tengah merempat ke?..jangan dengar cerita2 yg tak pasti..sekarang ni fitnah sedang bermaharaja lela..yg disebarkan oleh puak2 yg masih tak boleh terima hakikat bahawa mereka telah dikalahkan..he he

    • Idgaf idgaf

      Idgaf idgaf

      Tháng trước

      @j3 pro BN memerintah 61 tahun membawa kebaikan yg tidak terkira...PH baru setahun jahanam nasib Melayu Islam semua...belum lagi 5 tahun...apa nasib kita nanti? Merempat dinegeri sendiri je lah...

    • Idgaf idgaf

      Idgaf idgaf

      Tháng trước

      @Tanpa Nama apa bukti DS Najib merompak? Bukti DS Najib dah dedah dah...kau je yg buta dgn PHitnah2 Pakaton Haprak balaci DAPigs!!! Kata ada kes kukuh, sampai sekarang DS Najib bebas je...malahan sanggup cabar kes untuk membersihkan namanya dari PHitnah DAPigs sial!!! Aku yakin DS Najib takde melakukan apa2 kesalahan...semua ni hanya niat politik jahat Madey Kutik...masihkah kau ingat macam mana si Madey Kutik mempermalukan dan telanjangkan maruah Anwar kaki liwat? Masih kah kau ingat?

  11. Sacha Inchi Shane

    Sacha Inchi Shane

    Tháng trước

    Munculnya boskuku

  12. kamariah libya kamariahy

    kamariah libya kamariahy

    Tháng trước

    Woooooow makin maju Malaysia 😊☝✌️👍

  13. Anak malaysia

    Anak malaysia

    Tháng trước

    Tq Najib.. Tq BN.. Tq 1mdb..

  14. Hafizi Amir

    Hafizi Amir

    Tháng trước

    Membazir better buat kat tempat lain sebab dah congested area situ

  15. fahrin nirifin

    fahrin nirifin

    Tháng trước

    Bandar Malaysia perlu banyak pohonan hijau...lagi banyak pokok lagi bagus

  16. Tansrineoh Sh

    Tansrineoh Sh

    Tháng trước

    Why every projects in kl.....How about others state.. ... Stupid government.....

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      Pd ak mmg kl deserve better.greater kl saje populasi 10million.sah2 la kitorang yg dduk kl ni layak mnerime pmbangunan yg boom.lebih 30% punduduk msia dduk sini.lgpun kl ni msih bnyk kkurangnnye.

    • Shasea Sam

      Shasea Sam

      Tháng trước

      Don't you follow other state project? Johor, Penang, Melaka, Terengganu are one of the state that had a big project. Stupid

    • Khairul Syamil

      Khairul Syamil

      Tháng trước

      Bnyk negeri ada projek kerajaan macam melaka penang terengganu sabah sarawak bnyk lh lgi tpi kerajaan dulu lh

    • Tuan Hashim

      Tuan Hashim

      Tháng trước

      most of malaysia population is in klang valley. people also pay tax. most of the tax also come from klang valley. so, this location deserve modernity.

    • encik Nusansx

      encik Nusansx

      Tháng trước

      Johor development project for southern.. kuala terengganu project for east coast.. and Penang project for north .. are you Malaysian or stupid??.. about Borneo .. most of district in Borneo is less population and development only focus on major cities like Kuching kk Miri and others

  17. defira jordan

    defira jordan

    Tháng trước

    majunya sebuah negeri itu bukan sebab kerajaan tapi majunya negeri itu bagaimana pemerintah negeri itu membawa masuk para pelabur..so pemerintah ko bijak.majulah negeri ko....semua strategik plan.padang pasir boleh ada bangunan tinggi dan maju cam dubai.....so semua sebab pelabur.jangan terus salahkan kerajaan kenapa negeri ni bla bla bla xmaju.....

  18. Abid Zainal

    Abid Zainal

    Tháng trước

    sape ada saham kt projek ni atau ada properti kt sini je layak bagi like yang lain diam diam je tgk sbb bukan harta korang

  19. 안녕사랑하는 귀여운남자

    안녕사랑하는 귀여운남자

    Tháng trước

    Secara jujurnye im not really looking forward into this project pun.sjk kblkangan ni bnyak sgt sembang dr hasilnye.jgn jd plaza rakyat kuasa 2 sudah.

  20. 안녕사랑하는 귀여운남자

    안녕사랑하는 귀여운남자

    Tháng trước

    Jauh lg prjalnan kuala lumpur ni nak jd alpha ++ city.kne amik masa 30 tahun kot.

  21. 안녕사랑하는 귀여운남자

    안녕사랑하는 귀여운남자

    Tháng trước

    Hrtu kate xjd nk buat bndr msia ni.tgok site nye pun xde ap2 progress pun.hmm .mrt ssp line 2 stesen pun dah lingkup.stesen bandar msia north and south.rugi je.😧😧hmmm negare lain semue dah laju brlari ke depan.kite msia msih terhegeh2.contoh ak amik songdo city.wow global city gitu.😆😆.cantik giler.

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      @kgdangar2 maksud ak 2 stesen mrt dah lingkup.stesen bandar msia utara dan slatan.paham?

    • kgdangar2

      kgdangar2

      Tháng trước

      Apa yg lingkup? Mrt line 2 ssp line progress mcm biasa. New gov. pun dh setuju nk teruskan projek bandar Malaysia,so ok lah

  22. man-tol man-tol

    man-tol man-tol

    Tháng trước

    Yes DSN great leader pm love u DSN❤❤🖒🖒🖒 Kalau zaman dsn dh siap lh.. ph ni sembang lebih u -turn kepala hotak kau BERJAMBUL...!!!🤑😆😆

    • man-tol man-tol

      man-tol man-tol

      14 ngày trước

      @Eye Pcs tapi yg dapat tender barang produk malaysia bukan yg dapat tender barang batu simen concrit jentera operasi company malaysia bukan.. dapat peluang pekerjaan rakyat malaysia bukan.. mcm TRX CITY bukan dulu kata nya cina punya bukan tetapi menteri kewangan MALAYSIA punya bukan?? .. so way?? Dammnn u..!!

    • Eye Pcs

      Eye Pcs

      14 ngày trước

      dh siap tapi semua harta dah jual pd org china company kan?

    • man-tol man-tol

      man-tol man-tol

      Tháng trước

      @Tanpa Nama itu je lh modal hancing nak mampos jilat kuat2 ..😂😂 hancing sepenggal..😆😆

    • Tanpa Nama

      Tanpa Nama

      Tháng trước

      Great leader as Ketua Lanun Sejagat.

  23. Shad Ahmad

    Shad Ahmad

    Tháng trước

    Bury that highway.

  24. Cake Boss

    Cake Boss

    Tháng trước

    sedihnya kalau la HSR ada lagi 😥😖

  25. Mohd Shahruddin Siddik

    Mohd Shahruddin Siddik

    Tháng trước

    Tq najib razak.. Membawa malaysia kpd sebuah negara yg sangat moden..tdak terbayang sebelum ini..NAJIB RAZAK BAPA TRANSFORMASI NEGARA DAN BAPA KEBAJIKAN NEGARA..

    • man-tol man-tol

      man-tol man-tol

      Tháng trước

      Yes....yes.. the great leader pm

  26. Fiq Haikal

    Fiq Haikal

    Tháng trước

    Semoga projek ini berjalan amin

  27. IndahKABAr Darirupa

    IndahKABAr Darirupa

    Tháng trước

    Agak thn bile la boleh siap bandar malaysia ni eh

    • MrGergasikuat

      MrGergasikuat

      28 ngày trước

      tengok investment juga. Isunya confident rating untuk Malaysia dah rendah. Company antarabangsa dah takut untuk invest dekat Malaysia sebab banyak rating dan turun dan ditambah sangat cerita olokan dari kerajaan yang merosakkan pasaran Malaysia. Kalau hari tu tak tunjuk hero benda ni dah berjalan lancar.

    • Farah Wahida Yusof

      Farah Wahida Yusof

      Tháng trước

      2035 katanya

  28. Ahmat Airul

    Ahmat Airul

    Tháng trước

    Xpayah nk happy & berpolitaik sngat.. bru starts je kot.. jgn senasib plaza Rakyat & Fairmont sudah..

    • Ahmat Airul

      Ahmat Airul

      Tháng trước

      @amir hafiz klau mcm tu alhamdulillah la huhu.. hope dipercepatkan..

    • amir hafiz

      amir hafiz

      Tháng trước

      @Ahmat Airul www.thepeninsulaqatar.com/article/29/10/2018/Qatari-Diar-completes-Citi-Tower-infrastructure-project-in-Malaysia. Mgkn ade syrkt lain kot yg akn msk, sbb yg buat undeeground tu qatari diar. Report kt atas diorang kata dh siapkan underground work tu.

    • Ahmat Airul

      Ahmat Airul

      Tháng trước

      @Pakcik Bawang 2018 kerajaan nk trus kn projek plaza rakyat tu pastu snyap. Bru2 ni DBKL pun nk trus kn jgak entah la. Aku pun 50/50 caya ke idok..

    • Pakcik Bawang

      Pakcik Bawang

      Tháng trước

      Plaza Rakyat xda apa2 planning ka nak bagi hidup balik? 🤔

    • Ahmat Airul

      Ahmat Airul

      Tháng trước

      @amir hafiz Fairmont terbengkalai buat seketika waktu Xtau sbb pe.. 6tahun lalu Fairmont start buat.. Mcm beruk aku dok happy sbb tower 1 tu tinggi 380M kn Four Seasons pun start naik.. Now Four seasons dh siap fairmont stay X naik and trus senyap kren pun dh Xde.. sbb tu klau ada projek mega dlm plan or baru starts bina aku X berapa happy sngat.. klau Exchange 106 Xpe aku dh rasa lega sbb hampir nk siap. Klau KL118 50/50 takut jdi mcm kingdom Tower jedah. doa baik2 je hope KL118 siap mengikut jadual..

  29. Hanis Hamid

    Hanis Hamid

    Tháng trước

    Wow cool post, thanks for sharing.

  30. tsukury Tv

    tsukury Tv

    Tháng trước

    PH kaki claim jer , senang acah2 bagus..

    • FaRhyst Hunterz

      FaRhyst Hunterz

      24 ngày trước

      @Megat Rashidi senang citer setiap org mmg suka kencing...to depends berapa kepekatan mengenceng tu yg patut amik tau🤣

    • Megat Rashidi

      Megat Rashidi

      24 ngày trước

      @FaRhyst Hunterz BN PON KAKI KENCING GAK. SEMUA KAKI KENCING.

    • Megat Rashidi

      Megat Rashidi

      24 ngày trước

      @FaRhyst Hunterz SEMUA SAMA. BN KATE DIA BETUL PH KATE DIA BETUL. PADAHAL RAKYAT DIBODOHKAN OLEH POLITIK.

    • FaRhyst Hunterz

      FaRhyst Hunterz

      25 ngày trước

      @Megat Rashidi nak tau jugak ape yg bn claim?....klau bn claim contohnya pan borneo highway tu mmg btol lah sbb bn yg buat...klau misalan dia klaim klcc pon ok sbb masa tu tun dalam bn🤣

    • Syahiran Faiz

      Syahiran Faiz

      Tháng trước

      @Megat Rashidi itu lah bro,,tukar kerajaan macm x de ape,,cuma banyk maki2 je...😂

  31. Ray Netto

    Ray Netto

    Tháng trước

    Mcm xde progress jer

    • poodsiepied miner

      poodsiepied miner

      17 ngày trước

      baru start lol

  32. PunchYOU

    PunchYOU

    Tháng trước

    Legasi Najib ❤️💪

  33. Nadim Ashyraf

    Nadim Ashyraf

    Tháng trước

    Najib's legacy

  34. Hafiz Rahman

    Hafiz Rahman

    Tháng trước

    Awesome..... Harap min buat area Perak sbb KL ngan Perak x jauh

  35. Luth Ibrahim

    Luth Ibrahim

    Tháng trước

    looking foward for Kampung Baru master plan..hopefully there will be a 'downtown dubai' there..

    • Luth Ibrahim

      Luth Ibrahim

      Tháng trước

      @Hiqmal Mohd Noor Keluarga saya ada tanah di Kampung Baru, hampir semua dah setuju jual pada kerajaan dengan syarat2 tertentu..aspirasi orang melayu luar tak sama dengan orang kampung baru..orang kampung baru nak tengok kampung baru maju macam area KLCC..kita nak berniaga disitu, ada shopping mall orang melayu punya, jalan alor tempat makan orang melayu, perumahan tengah bandar orang melayu..kampung glam atau kampung morten tak jana duit..hari ini yg duduk di kampung baru ramai warga asing orang2 melayu kampung baru sewakan..mereka ramai duduk ditempat lain yg lebih bagus..jika kerajaan buat pembangunan bersepadu mcm Downtown Dubai..ada perumahan melayu, insyaallah melayu asal akan balik ke kampung baru..

    • Hiqmal Mohd Noor

      Hiqmal Mohd Noor

      Tháng trước

      Upgrade mcm kampung mortan dkt melaka tu

    • Pakcik Bawang

      Pakcik Bawang

      Tháng trước

      Hope they can preserve it like Kampong Glam

    • ftselalu

      ftselalu

      Tháng trước

      @sang penghujam im agree with you.. in Korea they have "hanok village".. this heritage site can be a tourist attraction too

    • Luth Ibrahim

      Luth Ibrahim

      Tháng trước

      @sang penghujam it's better Kampung Baru to be the centre of Malay economy..creating jobs and making billions of dollars anually..Tabung haji, PNB, Bank islam, FELDA can do something about it..we gain nothing when it comes to heritage zone..just look at Kampung Morten Melaka..just the place for makan, tidur and berak..economically does't help the bumis..

  36. layar kreatif

    layar kreatif

    Tháng trước

    2012 dduk flat desa pakar, bukak pintu balkoni jaa mesti nampak lapangan ni.. Kekadang Mengelamun adanya satu lg bandar kt tapak lapangan ni... Tub tab tub tab... Memg najib buat betul... Dan dh umum 2011 eh x igt dh adeh..

  37. Syahiran Faiz

    Syahiran Faiz

    Tháng trước

    Projek ni bukan dah lama ke start buat?

    • Syahiran Faiz

      Syahiran Faiz

      Tháng trước

      @genji serizawa ye..tapi still diteruskan

    • genji serizawa

      genji serizawa

      Tháng trước

      @Syahiran Faiz 2015 kontraktor dh berhenti buat kerja dh ... kau blh search kat internet

    • Syahiran Faiz

      Syahiran Faiz

      Tháng trước

      @genji serizawa yeke bukn 2017 ke? sebab ada masalah pastu memg dirancang nak teruskan tapi berlaku pertukaran kerajaan..rasanya lah..

    • genji serizawa

      genji serizawa

      Tháng trước

      tahun 2015 dh stop ... pastu TUN revive balik tahun ni

  38. ejay aziz

    ejay aziz

    Tháng trước

    Projek ni diteruskan ke?

    • Ron Richardson hashim

      Ron Richardson hashim

      Tháng trước

      Yeah diteruskan

    • x x

      x x

      Tháng trước

      ejay aziz yes

  39. yumi eirumi

    yumi eirumi

    Tháng trước

    Bila siap?

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      Ap sj kat msia ni nk buat mesti je lebih bnyak sembang.berdolak dalih pdhal hsilnye pun xnmpk.nsb baik brsyukur pd dsn je.sbb kan dia bnyak project class dunia diperkenalkan dan dlaksanakan.xpe nanti kite tengok pembukaan sukan sea filipina 2019 cantik ke tak.😂😂😆ehh jauh mnyimpang.

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      @Farah Wahida Yusof kite rakyat msia xleh menggunung sgt hrpn tuh.xtakut xkesampaian.2035 besok negara luar dah siap proyek yg jauh lbih gah.lebih mega.silap2 project menara 4300m jepun dah siap bina.project bandar bawah tanah meksiko pun siap.beribu2 org tggal dlm tanah.😂😂hyperlopp yg kononnye ms dpn pnye transpotasi pun helok je dah boleh naik kat china.

    • Farah Wahida Yusof

      Farah Wahida Yusof

      Tháng trước

      @안녕사랑하는 귀여운남자 tu la, kalau pikir pikirkan balik mmg lambat gila siapnya, kite pn taktau sgt sebesar mana projek ni, mungkin ada fasa2 dia akan siap lebih awal lagi, yg 2035 tu siap 100% keseluruhan projek

    • 안녕사랑하는 귀여운남자

      안녕사랑하는 귀여운남자

      Tháng trước

      Huh 2035 besok project ikonik cmni dah dipandang sepi je.lmbt sgt.

    • Farah Wahida Yusof

      Farah Wahida Yusof

      Tháng trước

      2035 dijangka siap keseluruhan

  40. Kikip Thaqif

    Kikip Thaqif

    Tháng trước

    negeri sabah bila??

    • FaRhyst Hunterz

      FaRhyst Hunterz

      25 ngày trước

      @LALISA Rosie btol...zaman najib da buat pan Borneo highway...cer tanya ph diaorang nak wat ape?

    • Pakcik Bawang

      Pakcik Bawang

      25 ngày trước

      -Buka peluang pekerjaan mencukupi, dasar negeri yang terbuka, bersedia menerima kebanjiran orang ramai seperti di Lembah Klang, ini adalah antara perkara yang perlu dilakukan untuk menarik kemajuan ke Sabah. Buat masa ini, kita sedang menunggu siapnya Pan-Borneo untuk kemajuan logistik di Borneo.

    • LALISA Rosie

      LALISA Rosie

      25 ngày trước

      Weii kau jgn ckp, kerajaan dulu nak bina lebuh raya pan borneo kau jgn ckp kerajaan dulu x payung kau gi la tanya phancing dan sekencing dngnya 🤨

    • pacan pacan

      pacan pacan

      27 ngày trước

      Kalau pembangunan ada.. Penduduk akan ramai.. Ramai juga akan berpindah ke sana.. So tarik lah pelabur ke sana..

    • Pakcik Bawang

      Pakcik Bawang

      Tháng trước

      Moh kita buat style felda pindahkan pnduduk yg hidup bertaburan duduk satu tempat. Eh jap, nnti jadi isu jugak. 🤔🤣

  41. Noob XP

    Noob XP

    Tháng trước

    Ade tower tinggi tk kt sini???

    • Muhd Luqman

      Muhd Luqman

      Tháng trước

      Ade triple tower 500m...tu lh icon bndr malaysia

    • Pakcik Bawang

      Pakcik Bawang

      Tháng trước

      Kalau atok, ada Maha Tower kat Langkawi. Xtau cmna progress dia

    • marko reus

      marko reus

      Tháng trước

      @Nas Arc plan najib dulu, sekarang plan atok, tak tau wujud lagi ke tak iconic tower haha

    • Noob XP

      Noob XP

      Tháng trước

      @Nas Arc npe tk buat 1000m bro haha

    • Nas Arc

      Nas Arc

      Tháng trước

      Ada 1-400+m

  42. Muhd Luqman

    Muhd Luqman

    Tháng trước

    Alhamdulilah project ni di teruskn jgk aku takut gile setiap kali ph usik project mega ni..kirenye triple tower tu nti jd buat lh eh

    • ada di sini

      ada di sini

      Tháng trước

      @Bae Pih hakikat prmbangunan hartanah di Malaysia. Setiap bulan kos pembangunan dan pembinaan akan meningkat. Nak jimat sikit, tapi disebabkan penangguhan kualiti mungkin jadi lebih rendah manakala kos jadi lebih tinggi. M.mana tu? Tak efisyen namanya tu.

    • marko reus

      marko reus

      Tháng trước

      New design, ph terkenal dengan potongan bajet, so jngan terkejut la klau tak gempak sngat sbb nk jimat bajet, hahhahahhaha

    • Amir Ismail

      Amir Ismail

      Tháng trước

      @Bae Pih ye mmg kena teruskan sbb dah ada perjanjian so nak xnak mmg kena teruskan. Sebab nnti kena tanggung kos lagi teruk pastu untuk masa depan kena ada dah projek mcm ni sbb penduduk malaysia bukan semakin menurun tapi semakin meningkat.

    • Bae Pih

      Bae Pih

      Tháng trước

      PH xbatal projek...mereka tangguh je..tuk kaji kos..supaya dpt jimat duit negara...macam projek HSR, dijangkan bermula 2020..MRT3 juga on the way..

  43. Malaysia Pro Channel

    Malaysia Pro Channel

    Tháng trước

    Projek Bandar Malaysia bandar lagi awesome 👍🏻👍🏻👍🏻

  44. MuhammadIqbal89

    MuhammadIqbal89

    Tháng trước

    Beautiful malaysia.. sy bangga jadi anak MALAYSIA!

  45. knkmazfsphka mkzpakffa

    knkmazfsphka mkzpakffa

    Tháng trước

    apa pun kontrak yang dibuat haruslah memberi kelebihan kepada Malaysia tak kira dari mana mana pihak

  46. Peluang Ke-2

    Peluang Ke-2

    Tháng trước

    Tetfikir, agak2 berapalah harga seunit rumah di sini? Siapalah mampu, orang yang betul2 berduit ja ni. Tapi best woo tinggal di ibukota jadi warga KL. Jealous 😁

    • Abdul Halim

      Abdul Halim

      Tháng trước

      Peluang Ke-2 aku duduk kat kl tak best pon pun susah nak bernafas ni sumpah aku cakap rasa lemas je lepastu panas auuu aku lagi jeless dgn orang yg tinggal kat kampung

    • Peluang Ke-2

      Peluang Ke-2

      Tháng trước

      @Fiq Haikal Bangsa yang dah 60 tahun dibagi tongkat oleh kerajaan, so mentaliti x sama macam orang cina yang bersaing dan kerja keras sangat

    • Peluang Ke-2

      Peluang Ke-2

      Tháng trước

      @FaRhyst Hunterz Affordable ? Haha 😆, iyelah tu..kot2 seunit RM500k - 1 Juta. Ini KL. Rasanya sama je cam Forest City. Musykil aku byk melayu yang mampu. Itulah maybe yang kaya2 ja and politician

    • Hiqmal Mohd Noor

      Hiqmal Mohd Noor

      Tháng trước

      Best mmg best tapi kos sara diri tinggi gile kl ni

    • Fiq Haikal

      Fiq Haikal

      Tháng trước

      kumpul la dari skrang.. bangsa kita ni pemalas , ckp je pndai

  47. Aiman Dino

    Aiman Dino

    Tháng trước

    Alhamdulillah projek Bandar Malaysia diteruskan 😍 Makin majulah Malaysia 😘 Datuk Najib 👍

    • Aiman Dino

      Aiman Dino

      Tháng trước

      @Chineke Oga bukan kita yang buat

    • Chineke Oga

      Chineke Oga

      Tháng trước

      sampai ke mati ppon project ni x siap

    • Aiman Dino

      Aiman Dino

      Tháng trước

      @man-tol man-tol hahaha. Terbaik

    • man-tol man-tol

      man-tol man-tol

      Tháng trước

      @Aiman Dino terbaik aiman dino dsn great leader pm..🖒🖒❤

    • Aiman Dino

      Aiman Dino

      Tháng trước

      @PunchYOU betul2 . Tak kisah lah siapa pun . yang penting keutamaan rakyat tu penting 👍😊

  48. Peluang Ke-2

    Peluang Ke-2

    Tháng trước

    1st 😉🎆🎇🎉🎊 yaay

Tiếp theo